Header Image

Theorie auto rijbewijs

Voordat je het praktijkexamen mag doen voor je rijbewijs B, is het noodzakelijk dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Met de voorbereidingen voor dit examen, helpt Verkeersschool van Thiel je graag.

Goede theorieles is de basis voor je rijbewijs. Theorielessen zijn er niet alleen om de regels te leren die in het theorieboek staan, echter nog belangrijker is het om te weten wat je met deze regels moet doen en hoe je ze in de praktijk moet toepassen.

Een goede beheersing van de theorie voorkomt aarzeling in het verkeer en bevordert een snellere reactie bij bepaalde verkeerssituaties. Dit is voor het praktijkexamen noodzakelijk. Uiteraard is dit ook van belang voor de rest van je leven als verkeersdeelnemer.

Gebleken is, dat leerlingen met een goede theoretische kennis aan het begin van hun praktijkopleiding, uiteindelijk minder rijlessen nodig hebben. Dat komt met name omdat de instructeur zich tijdens de rijles dan uitsluitend met praktijkzaken bezig hoeft te houden. Theorieles geven in de auto neemt veel tijd in beslag van je kostbare praktijkles. Verkeersschool van Thiel geeft 1 avond per week theorieles voor de personenauto.

Het nemen van theorielessen is geheel vrijblijvend en uiteraard is het ook mogelijk om één of een paar losse lessen te nemen.

Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 30 vragen over de verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht / risico’s

Om aan het theorie examen te kunnen deelnemen moet je een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs kunnen tonen bij het CBR-kantoor, waar je examen doet.
Het theoriecertificaat is 1½ jaar geldig en je moet 16 jaar of ouder zijn om een theorie-examen voor de auto te mogen afleggen.

Theorie cursussen klassikaal

Elke maandagavond en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Individuele theorieles

Sommige leerlingen vinden het erg lastig om de theorie onder de knie te krijgen. Verkeersschool van Thiel biedt de mogelijkheid voor die leerlingen om individueel theorieles te volgen.
Deze individuele lessen zijn mogelijk voor al onze theorieopleidingen van bromfiets tot beroepschauffeur.

Leert u liever zelf theorie volgens de interactieve weg ?

Klik op leerlingen login. Hier vul je de code van jouw theoriekaart in bij ' aanmelden (eerste keer)'. Heb je nog geen code neem dan contact met ons op.

Vul daarna een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord in. Onthoud deze gegevens. Hiermee krijg je de volgende keer toegang tot je online examentraining. Vul je gegevens in en kies de categorie B.

Na de inlogprocedure kom je in het hoofdmenu. Hierin kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Theorie-examens oefenen of werken aan aandachtspunten via de persoonlijke foutenbank.

• Per kaart kun je maar 1 categorie tegelijkertijd trainen

Vergeet na het oefenen niet uit te loggen.
Anders blijft de tijd namelijk doorlopen en is je kaart de volgende dag leeg!!

Kosten theorie B

Theoriepakket : 185,00
  • Klassikale 10 theorielessen
  • (extra) lossen theorielessen € 15,00 per les
  • online theoriepakket
  • theorie examen
Theorie boek B : 25,95
Speed theorie kaart : 39,95
10 uur online examen : 25,00
Theorie examen : 49,00
Prijswijzigingen voorbehouden

Klassikale theorielessen

- maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur
- donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur
     
SPOEDCURSUS THEORIE
19 + 20 juli van 9.00 tot 16.00 uur.
Meld je z.s.m. aan.
Wij kunnen pas een examen kopen zodra we je gegevens hebben.
Incl. examen, lunch en code voor online leren en examens € 185,00
Inschrijven
Top