Wij helpen dat uw beroepschauffeurs snel en deskundig volledig gecertificeerd rond rijden.
BBS en HNR kan elke werkdag op afspraak en wij verzorgen ook LZV opleidingen.

Meer info

  • Erkende opleider
  • Hoog slagingspercentage
  • Bekwame rijinstructeurs
  • Flexibele agenda

Motorrijbewijs halen

Bij verkeersschool van THIEL ben je aan het juiste adres om je motorrijbewijs te halen. Bij ons kun je veilig, snel en vooral voordelig je motorrijbewijs halen. We lessen met KTM en YAMAHA motoren. Motorkleding is op de rijschool aanwezig en gratis beschikbaar.

Motor

 

Voertuigbeheersing

Het eerste onderdeel van je motorrijbewijs is de voertuigbeheersing. Voor het AVB examen moet je 12 oefeningen onder de knie krijgen. Door middel van die oefeningen leer je de technieken die nodig zijn voor het rijden op de weg. Voorbeelden hiervan zijn remtechniek, sturen en het afschuinen van de motor.

1 daagse motor voertuigenbeheersing.

 

Verkeersdeelneming

Na het behalen van je voertuigbeheersing volgt het rijden op de weg. Direct na het behalen van het AVB-examen plannen we het examen verkeersdeelname, zodat je direct weet hoeveel lessen je nog nodig hebt. De communicatie tijdens de lessen gaat via een portofoon. Natuurlijk stoppen we regelmatig kort om iets te bespreken en om jou de mogelijkheid te geven om vragen te stellen.

 

Welke motorrijbewijzen zijn er ?

Er zijn drie rijbewijzen namelijk:

  • Licht (A1) ten hoogste 125cc
  • Midden (A2) vermogen tot max. 35 kw
  • Zwaar (A) Alle overige motoren.

Bent u 21 jaar of ouder, maar nog geen 24 jaar, dan heeft u de volgende mogelijkheid:

U mag dan al uw volledig A-rijbewijs behalen (zware motorfiets), echter u ontvangt “code 80” op uw rijbewijs. U mag tot 24 jaar een “lichte” motor rijden. Vanaf uw 24e verjaardag gaat het rijbewijs automatisch over in een volledig A-rijbewijs. Het is niet nodig om nogmaals examen te doen.

Als u al op uw 18e jaar uw motorrijbewijs wilt halen, moet u beginnen op A1, Na 2 jaar mag u examen doen voor A2. Na nogmaals 2 jaar, mag u voor het volledige A-rijbewijs afrijden. De examens die u iedere keer na 2 jaar moet doen, bestaan slechts uit een AVD examen. Examen voor Bijzondere verrichtingen hoeft u dus niet nogmaals te doen.

Als u 20 jaar bent, kunt u meteen instromen op een A2 motor. In dat geval kunt u na 2 jaar ook opnieuw een AVD examen doen, om een volledig A-rijbewijs te behalen.

Voor meer informatie over de nieuwe exameneisen: http://www.cbr.nl

 

Motor theorie halen

Iedereen die zijn motorrijbewijs wilt halen moet theorie examen doen. Het theorie certificaat voor de motor is 1,5 jaar geldig. Theorie kun je klassikaal oefenen of je oefent thuis met behulp van zelfstudie op de computer. Je krijgt een kaart mee met een inlogcode waarmee je thuis op de computer theorie kunt oefenen.

 

Try de bike

Altijd al motor willen rijden?

Maar je wilt eerst eens ervaren wat motorrijden is? Je kunt bij ons afspreken voor een proefles van 1 ½ uur op een afgesloten terrein. Wij kunnen je vertellen wat de kortste weg is naar je motorrijbewijs en je kunt kijken of onze instructeur aan jouw wensen voldoet.

Wij hebben voor alle categorieën een motor beschikbaar om hier aan mee te doen.

 

Kosten

Kijk op onze prijslijst.

De beste rijschool van

Ben-Leeuwen   Lienden   Afferden
Beuningen   Horssen   Dreumel
Wamel   Druten   Druten
Boven-Leeuwen   Appeltern   Alphen
Heerewaarden   Maasbommel   Wijchen
Puiflijk   Altforst   Geldermalsen
Maurik   Deest   Tiel

Nieuws

 
13 juli VCA
20 juli EHBO / BHV
24 augustus Heftruck
28 augustus Veilig werken langs de weg
31 augustus Verkeerseducatie
7 september VCA
9 september E-Learning
14 september EHBO / BHV
21 + 28 sept ADR
5 oktober ADR tank
12 oktober VCA
BBS en HNR  

alle  code 95 cursussen
klik hier
 

27 juli Vaarbewijs 1


VOLG ONS OP INSTAGRAM